30.11.2022. 8:21
0
Nakon istupa u medijima, menadžment KCUS-a disciplinski progoni Aminu Smajlović
Jučer je Amini Smajlović, diplomiranoj medicinskoj sestri na Očnoj klinici, gdje radi, uručena disciplinska prijava zbog kršenja radne discipline, potpisana od šefice Očne klinike prof. dr. Amile Alikadić – Husović.

Amina Smajlović, inače majka maloljetne pacijentice Nadin S. kojoj je na KCUS-u prije tri godine uskraćeno liječenje, ali i izmještanje na kliniku u inostranstvu, prošle sedmice je burno reagirala, kao i cjelokupna javnost, nakon što je Tužilaštvo KS donijelo naredbu da neće provoditi istragu u ovom slučaju. Istrajavanje porodice Smajlović i javno upiranje prstom na vinovnike slučaja poznatog kao „niko ovdje neće liječit ovo dijete“, a posebno najava nastavka pravne borbe očigledno je iritirala menadžment dr Sebije Izetbegović, koji je odlučio uzvratiti udarac.

Ne praštaju kritiku

Iako se u disciplinskoj prijavi Amini Smajlović ne stavlja na teret iznošenje stavova u medijima, očigledna je vremenska podudarnost njenih reakcija i disciplinske prijave. Da pojasnimo: Tužilaštvo KS je naredbu o neprovođenju istrage je donijelo 14. 11. 2022. godine. Odluka o tome Smajlovićima je dostavljena 16. 11. 2022., pise Raport.

U disciplinskoj prijavi ne stoji da je razlog javno negodovanje putem medija . Među nabrzinu nabacanim „grijesima“ navode se standardne formulacije… „kašnjenje na posao, odlazak ranije s posla“ pa čak i „nedopušteno parkiranje“ vozila u krugu KCUS-a.




(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.