30.11.2022. 15:07
0
Slučaj u BiH: Ucjenjivali bivše djevojke da će javno objaviti njihove kompromitirajuće fotografije i videosnimke ukoliko im se ne vrate
FOTO: Ilustracija
Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, jučer su izvršili su kriminalističku obradu nad dva lica inicijala D.R. i R.Z. oba iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Ucjena“, saopćeno je iz PU Banja Luka.

– Lice D.R. se sumnjiči da je krivično djelo počinilo u prethodnom vremenskom periodu na način da je u određenom vremenskom periodu do dana 23.11.2022. godine, putem poruka ucjenjivalo oštećeno lice sa kojom je bilo u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i videosnimke, ako ne obnove emotivnu vezu, navodi se u saopćenju. 

Muškarac R.Z. se sumnjiči da je krivično djelo počinio u prethodnom vremenskom periodu na način da je u određenom vremenskom periodu do jučer, također, kao i D. R.  putem poruka ucjenjivao bivšu djevojku sa kojom je bilo u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i videosnimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostave izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.