1.12.2022. 12:08
0
Salkić: Dobro bi bilo da mi u Pokretu za državu dokažemo kako smo glasali u NSRS-u
Ramiz Salkić, zastupnik SDA u Pokretu za državu, kaže da će, kao što je to i od ranije poznato, glasati na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske za listu kandidata opozicije za državni Dom naroda.

Ne zato što su puno bolji, već zbog toga da Dodik nema mehanizme za blokadu države. Moja su iskustva različita. Puno sam imao slučajeva u životu da javno ljudi kažu da će glasati za nešto, a urade drugačije. Dobro bi bilo da mi u Pokretu za državu nađemo način i dokažemo kako smo glasali. Postoje jasni i transparentni kontakti i određenih zastupnika sa SNSD-om, što pokazuje da neće glasati tajno kako govore javno. Samo dokazano može biti pouzdano da se tako i desilo, a sve ostalo može biti lijepa priča za javnost i skidanje tereta odgovornosti - ističe Salkić.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat Pokreta za državu za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, pozvao je zastupnike SDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske da na današnjoj sjednici glasaju za listu opozicije za Dom naroda.

Poziv Mijatovića podržala je i Demokratska fronta.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.