1.12.2022. 17:02
0
Bećirović i Mašović o izazovima s kojima se suočavaju Oružane snage BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem o aktuelnostima, težišnim zadacima, te ključnim izazovima s kojima se suočavaju Oružane snage BiH.

Bećirović je iskoristio priliku da Mašoviću čestita Dan Oružanih snaga BiH, naglasivši da su Oružane snage BiH simbol jedinstva u našoj državi.

Mašović je informisao Bećirovića o budućim aktivnostima Oružanih snaga BiH, kao i o procesu snaženja njihove interoperabilnosti, te operativnih sposobnosti.

Bećirović je istakao da su Oružane snage BiH primjer uspješnih reformi, te da su u svijetu prepoznate kao značajan partner međunarodne sigurnosti. Izrazio je punu podršku razvoju i modernizaciji Oružanih snaga BiH.

Na sastanku se također razgovaralo o potrebnim dostatnim izdvajanjima za odbranu, uključujući i za poboljšanje statusa pripadnika Oružanih snaga BiH, s obzirom da se suočavaju sa neadekvatnim budžetskim okvirom, zatim o implementaciji Programa reformi, kao i o drugim pitanjima iz oblasti Oružanih snaga BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.