1.12.2022. 20:01
0
Skupština Srednjobosanskog kantona izabrala zastupnike za Dom naroda i nove čelne ljude
FOTO: FENA
Ljubinka Atanasijević (SDP BiH) iz reda srpskog, Anto Bilić (HDZ 1990) i Ilija Nakić (HDZ BiH) iz reda hrvatskog, te Eldin Delić (SDA) i Amir Orlović (DF) iz reda bošnjačkog naroda prošli su direktno u Dom naroda Parlamenta FBiH na nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine Srednjobosanskog kantona.
Dva preostala mjesta iz reda hrvatskog naroda, sukladno Izbornom zakonu BiH, birat će ždrijebom između tri liste HDZ-a BiH koje su dobile jednak broj glasova.

Zastupnik Ilija Nakić kazao je kako je današnje glasovanje pojedinih kandidata „indikativno”.

„Glasovanje Željke Matković iz DF-a pokazalo je da kod nas još uvijek ima čudnih koalicija“, rekao je Nakić.

Eldin Delić je zahvalio kolegama na podršci.

„Za mene je velika odgovornost i čast, u istom trenutku i novo iskustvo i nadam se da ću odgovoriti zahtjevima kao zastupnik svog naroda“, rekao je Delić.

Pored izbora izaslanika za Doma naroda, Sabor KSB je izabrao novo rukovodstvo.

Za predsjedavajućeg je izabran Dražen Matišić (HDZ BiH), a zamjenici su Salkan Merdžanić (SDA) i Ljubinka Atanasijević (SDP BiH).

„Intencija mi je i želja da Sabor bude mjesto gdje ćemo uz međusobno poštovanje i uvažavanje donositi kvalitetne odluke na dobrobit svih žitelja Središnje Bosne. Važno je da imamo političku stabilnost, dobru koordinaciju i suradnju s Vladom da bismo u sinergiji mogli odgovoriti svim izazovima pred nama“, izjavio je Matišić.


Fena / Erna H.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.