2.12.2022. 11:15
0
Predstavio se kao "Ibro iz Njemačke" i prijetio članovima kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nizama Jamakovića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Jamaković se tereti da je 26. novembra 2018. godine oko 14.52 sati sa svog telefona, tačnije, mobilnog operatera Njemačke, pozvao na službeni broj Predsjedništva BiH. 

Predstavljajući se kao Ibro iz Njemačke, uputio je ozbiljne prijetnje, rekavši između ostalog, da će zapaliti sve zaposlene u kabinetu tadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH.

Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje šest svjedoka i izvođenje oko 30 materijalnih dokaza.

Optuznica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.