2.12.2022. 16:12
1
Salkić više nije predsjednik Kluba poslanika PzD-a: Kolege iz SDP-a, DF-a i Zelenih kažu da sam ih iznevjerio jer nisam išao kod Dodika
Ramiz Salkić, bivši potpredsjednik Republike Srpske, oglasio se danas na društvenim mrežama te je svojim pratiocima poručio da više nije predsjednik Kluba poslanika Pokreta za Državi.

Ističe kako su ga kolege "optužile" za izdaju jer nije išao na pregovore kod aktuelnog predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Objavu Ramiza Salkića ovim putem prenosimo u cijelosti:

- Želim vas obavijestiti da voljom dva poslanika SDP-a, jednog poslanika BH Zeleni i jednog poslanika DF-a od danas nisam predsjednik Kluba poslanika Pokreta za državu. Prema kazivanju kolega iznevjerio sam ih, jer nisam išao na pregovore kod Milorada Dodika i mandatara za sastav nove vlade entiteta, Radovana Viškovića.

Nisam išao na pregovore kod Dodika, jer nisam vidio svrhu zbog njegove najave da nastavlja politiku i procese kao u prethodnom periodu.

Kod mandatara za sastav nove vlade, Radovana Viškovića, nisam išao, jer je po meni provokativno zakazao pregovore na Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Treća zamjerka je javno iznošenje stavova u pogledu glasanja za člana Doma naroda iz reda srpskog naroda i javno zagovaranje da SNSD ne bi trebao imati 4 delegata.

Ja nastavljam raditi kao narodni poslanik Pokreta najbolje što znam u interesu države Bosne i Hercegovine, vas koji ste glasali za mene, istine i pravde.

Čestitam na izboru za novog predsjednika Kluba Pokreta za državu, Saši Grbiću, rekao je Salkić.



(A. Balićevac)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.