2.12.2022. 16:31
1
Dodik povodom odluke Ustavnog suda BiH: RS će uspostaviti agenciju za lijekove
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će RS nastaviti s primjenom svojih Ustavom zagarantovanih prava i uspostaviti agenciju za lijekove.

"Ustavni sud BiH je isključivo politički sud koji donosi odluke na bazi političkih instrukcija, a ne na osnovu Ustava BiH", naveo je Dodik na "Twitteru" povodom odluke Ustavnog suda BiH da "ukine" Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o republičkoj upravi.

On je istakao da je to sud čije su odluke u pravilu uperene protiv "RS-a i srpskog naroda".

Ustavni sud BiH tvrdi da Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o republičkoj upravi "nisu u skladu sa Ustavom BiH", te je donio odluku da "ih ukine".

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.