3.12.2022. 14:20
1
Ovo je ubica koji je usmrtio Ariela Bogdanovića u Banjoj Luci: Zajedno su radili u IT firmi
Dalibor Mandić (36) koji je sinoć usmrtio Ariela Bogdanovića u Banjoj Luci danas je uhapšen.

Oni su bili radne kolege u IT kompaniji.

Ubistvo se desilo u blizini "Nestro petrol" benzinske pumpe, a prvo ga je ubo kod banjalučkog tržnog centra "Delta".

"Tu ga je sačekao i ubo. Bogdanović potom počinje da bježi, ali napadač trči za njim sve do pumpe ‘Nestro’, gdje ga je ubo još najmanje sedam puta”, ističu izvori.

Ubistvo su snimile nadzorne kamere. Na snimku se vidi da je napadač jurio za Bogdanovićem preko Bulevara Srpske vojske. Nesrećni mladić, koji je već djelovao povrijeđen, bježao je prema pumpi i u jednom trenutku je pao na zemlju. Napadač mu je u tom trenutku prišao i dok je ležao na asfaltu hladnokrvno ga izbo nožem sedam puta.
 


Napadač se potom okrenuo i pobjegao prema “Aquani”, ne mareći za brojne očevice koji su iz automobila na raskrsnici svjedočili jezivom zločinu. Na sebi je nosio crvenu jaknu i tamni donji dio odjeće.

Mediji u želi za senzacionalizmom objavili uznemirujući snimak ubistva

Direktor policije Republike Srpske Siniša Кostrešević pohvalio je policijske službenike Policijske uprave Banjaluka koji su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka za manje od 24 časa pronašli i identifikovali počinioca ovog teškog krivičnog djela, saopšteno je iz MUP-a RS.

Nažalost, pojedini mediji su objavom snimka samog čina ubistva stradalog ne samo objavili detalj istrage, već i dodatno uznemirili i zgrozili javnost.. Niko iz Policijske uprave Banjaluka nije dao saglasnost ijednom mediju za objavu ovog snimka, što je u datom trenutku samo usložilo trenutnu situaciju, navode u MUP-u RS.

Istovremeno, u želji za senzacionalizmom prekršeni su svi etički kodeksi novinarske branše. Pozivamo sve predstavnike medija da se podsjete osnovnih principa novinarstva, a to su objektivnost, istinitost i etičnost, saopštili su u MUP-u.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.