3.12.2022. 15:03
0
Skok bez aplauza u okviru kampanje borbe protiv nasilja nad ženama
U okviru kampanje Inicijative građanki/na Mostara „16 dana aktivizma“, koja se ove godine fokusira na borbu protiv nasilja nad ženama – femicid, u subotu je izveden skok bez aplauza sa Starog mosta.

Na taj način odana je počast ženama žrtvama femicida te je skrenuta pozornost javnosti na taj društveni problem.

Po riječima direktorica Inicijative Ifeta Ćesir Škoro u proteklih sedam godina u Bosni i Hercegovini je zabilježeno ukupno 60 žrtava femicida, od čega jedanaest u 2022. godini.

- Na ovaj način želimo skrenuti pažnju donositeljima odluka na preventivne i represivne mjere s obzirom na to da kod nas zakon ne prepoznaje femicid - kazala je Ćesir Škoro.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.