4.12.2022. 18:24
0
PDP: Šta je šef Kluba SNSD-a radio zatvoren sa poslanicima SDP-a?
PDP se oglasio saopćenjem. Ova opoziciona stranka tvrdi da je na djelu “sprega SNDS-a i SDP-a.”

“Tvrdnje predsjednika SDP-a Nermina Nikšića da poslanici SDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske nisu SNSD-u omogućili izbor četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH svakog dana padaju u vodu. Sprega na relaciji SDP-SNSD je sve očiglednija.

PDP: Svjedočenje Salkića

To otkriva i svjedočenje poslanika Pokreta za državu Ramiza Salkića. On tvrdi da uoči glasanja za izbor delegata nije mogao ući u prostorije kluba, jer su tu bili zatvoreni poslanici SDP-a sa šefom Кluba poslanika SNSD-a Igorom Žunićem.

Žunić treba da objasni šta je zatvoren radio sa SDP-ovim poslanicima. Isto treba da odgovori i Nikšić koji providnim neistinama danima pokušava da skine sa sebe odgovornost što je kontrolni paket za odluke u BiH dao jednoj stranci, odnosno SNSD-u.

Postavlja se pitanje da li je Nikšić upoznat sa sadržajem koverte koja je ostala u Кlubu PzD nakon tog sastanka iza zatvorenih vrata sa šefom SNSD-ovog Кluba.

Da li su u koverti listići koje Nikšić pokazuje novinarima kao navodni dokaz da su njegovi poslanici glasali za listu PDP-a?

Podsjećamo da je fotografisanje glasačkih listića zabranjeno. Tokom glasanja, zbog položaja paravana, bilo je nemoguće neopaženo fotografisati listić. To može potvrditi i predsjednik NSRS koji je član komisije koja je provodila izbore.

Posao za istražne organe

Jasno je da ovdje ima posla i za istražne organe. Oni treba da ispitaju sadržaj telefona predsjednika SDP-a i utvrde otkud mu slike kojima danima zamajava javnost u pokušajima da demantuje očiglednu spregu na relaciji SDP-SNSD.

Otkud mu te slike odgovor se sam nameće svjedočenjem o koverti koja je ostala iza Žunića. Ali, nevjerovatno je da se lider jedne stranke javno hvali protivzakonitim djelovanjem i prevarom počinjenom u najvišem zakonodavnom tijelu.

Кako se iz dana u dan sve više razotkriva djelovanje poslanika SDP-a koji tvrde da rade po direktivi predsjednika stranke, postaje očiglednije da Nermin Nikšić neće samo javnosti morati da objašnjava svoje postupke. Postoji dovoljno elemenata da ih objašnjava i pred nadležnim organima”, saopćeno je iz PDP-a, prenosi BN.


(Admir O.)

PDPSDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.