4.12.2022. 18:31
2
Ivana Marić o Božićnim prijemima u Sarajevu: "Zbog naglog povećanja broja Hrvata i katolika u Sarajevu, skinuli su me s liste...."
Predsjednik HDZ-a i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović odlučio je tradicionalni božićni prijem "vratiti" u Sarajevo, nakon što je prošle godine upriličen u Mostaru.

Predsjednik HDZ-a i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović odlučio je tradicionalni božićni prijem "vratiti" u Sarajevo, nakon što je prošle godine upriličen u Mostaru.

"Dragan Čović ima čast i zadovoljstvo pozvati vas na tradicionalni svečani božićni prijem koji će biti upriličen 15. decembra u zgradi Parlamentarne skupštine BiH", navodi se u pozivnici,

"Povratak" tradicionalnog prijema u Sarajevo prokomenterisala je nezavisna politička analitičarka Ivana Marić na svom FB.

Hajde krasno da se Božićni prijem ponovo vraća u Sarajevo. Nego, imam par pitanja.
- Zašto ga ne organizira Željko Komšić? On je član Predsjedništva BiH kao Hrvat, a pored toga rekao je da je kršten i da je odgojen u katoličkom duhu.

- Zašto prijem ne organizira novoizabrani član kolegija Predstavničkog doma PSBiH, Marinko Čavara? Ipak je Predstavnički dom malo jači od Doma naroda, jer zastupnike direktno biraju građani, a delegate u Dom naroda imenuju stranke? Dragan Čović je trenutno drugi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH, u starom sazivu.

- Zašto u pozivnicama stoji da Dragan Čović poziva na prijem, a ne da poziva član kolegija Doma naroda PSBiH?

- Da li Čovićev ovaj prijem organizira kao predsjednik HDZ-a i HNS-a? 

- Ili se ipak radi o Čovićevom privatnom Božićnom prijemu?

- Ovo je važno znati, da znamo ko će snositi troškove prijema?

On kao Dodik, najvažnija funkcija kod Hrvata je ona koju Čović trenutno obnaša. Demokratski, zar ne?

P.s. Ranije sam bila na listi zvanica za Božićne prijeme, ali zbog naglog povećanja broja Hrvata i katolika u Sarajevu, skinuli su me s liste. Ne znam šta bi drugo inače mogao biti razlog za to, napisala je Marić.


(Admir O.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.