8.12.2022. 11:13
0
Ćamil Duraković govorio prijetnjama koje je dobio: Pisao je da će mi zapaliti automobil
FOTO: Oslobođenje
Osoba koja je prijetila potpredsjedniku RS-a Ćamilu Durakoviću zove se Džafer Andelić i od ranije je poznat policiji.

Vijest o upućenim prijetnjama potvrdio je i sam Duraković.

"Andelić i ja poznajemo se od ranije, jer je i on Srebreničanin. Jučer mi je poslao poruku da bi želio da se nađemo. Ja sam u tom trenutku bio na jednom sastanku i nisam mogao odmah da se nađemo, nego sam mu javio da ću ga kontaktirati nakon sastanka. Međutim, on nije mogao da čeka i počeo mi je slati poruke u stilu da će mi zapaliti automobil, da će me razbiti, da sam se odrodio od naroda i slično. Bilo je tu vrlo prijetećih poruka. Nisam želio da dovodim u pitanje ne samo svoju, nego i sigurnost moje majke i mog brata koji žive u Srebrenici. Zbog toga sam preko ljudi iz obezbjeđenja proslijedio poruke policiji i onda je to ušlo u proceduru. ", kazao je  Duraković, dodajući kako su sve prijeteće poruke stigle putem telefona, odnosno da nije bilo ličnog kontakta, prenosi Oslobođenje. 

Podsjećamo, iz PU Zvornik jutros je saopćeno kako je uhapšena osoba A.Dž., zbog upućivanja prijetnji opasnih po život osobi inicijala Ć.D., a ubrzo se saznalo da su poruke bile upućene potpredsjedniku RS-a. O svemu je obaviješteno i Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini.


(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.