8.12.2022. 15:30
0
Mašić: SDA kao da je prespavala posljednja dva mjeseca
"SDA kao da je prespavala posljednja dva mjeseca", kaže SDP-ov Damir Mašić komentarišući SDA-ovu najavu pregovora o formiranju vlasti, a nakon što se ispostavilo da u Domu Naroda PFBiH sa DF-om imaju 12 delegata.

“Činjenica je da SDA sama ima većinu u klubu, ali bitnije od toga za formiranje vlasti su većine u o ba doma Parlamenta. SDA ako misli da sa 12 od 80 delegata u Domu naroda, ili sa 26 od 98 zastupnika u Predstacvničkom domu ne znam o čemu pričamo”, rekao je Mašić.

Ovaj SDP-ovac poručuje da je ključno ponašanje DF.

“Biće zanimljivo pitanje kako će se opredjeliti delegat DF-a, da li će učestvovati pokušaju blokada sa SDA ili će se odgovorno ponijeti i on i DF kao što se SDP ponio 2015. prilikom formiranja vlasti. Podsjetiću vas da smo samo imali većinu u klubu Srba“, rekao je Mašić.

On je dodao da su u SDP-u glasali za MIlana Dunovića koji, kako navode nikada ne bi bio predsjedniuk FBIH, DF i SDA nikada ne bi formirao vlast, da SDP nije stao na stranu države.

“SDP će sam u Domu naroda imati više delegata ukupno nego SDA i šta sad trebamo reći“, rekao je Dunović.

Od Schmidta očekuju da da autentično tumačenje.

“Kao da su prespavali dva mjeseca od izbora”, rekao je Mašić, dodajući da postoji povjerenje između koalicionih partnera.

“Ozbiljni pravnici tumače da ako se ne uspije izvršiti izbor da se broj predlagača smanji na sedam. Mi kao osmorka imamo 10 kandaidata, kao i SDA, ali o tome se glasa, SDA nema većinu ni u jednom Domu. Ne znam odakle to slavodobitno“.

Na koncu Mašič dodaje da su ostala stara pravila, da bi osmorka mogla bez problema izabrati predsjednika i potpredsjednike FBIH.

“Da se nije radilo po terenu i sada bismo to riješili. Da se neko nije vozao u gepeku, da se neko nije razbolio”, zaključio je Mašić.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.