9.12.2022. 15:47
1
Advokat Mehmedbašić: Omar Curić je pušten na slobodu, nije osporavao seksualni odnos s djevojkom ali je isticao da je bila uračunljiva
Odlukom vijeća Općinskog suda Sarajevo kojim je predsjedavala sutkinja Belma Čano-Sejfović, prihvaćen je prijedlog obrane te je ukinut pritvor Omaru Curiću iz Sarajeva, osumnjičenom za silovanje djevojke, odnosno da je izvršio obljubu nad nemoćnom osobom.

Ovu informaciju za portal “Avaza “ potvrdio je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji je kazao da je Curić danas pušten na slobodu uz mjere zabrane.

- Određene su mu mjere zabrane približavanja svjedocima. Odbrana je od početka osporavala osnov sumnje za krivično djelo obljuba nad nemoćnom osobom što ćemo u daljem postupku i dokazivati. On nije osporavao seksualni odnos s oštećenom, ali je isticao da je bila uračunljiva - kazao je za portal “Avaza” advokat Mehmedbašić.

Kako je isti medij ranije objavio, 18. novembra, na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, nadležni Sud je odredio jednomjesečni pritvor Omaru Curiću.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, Omar Curić, inače rođak repera Bube Corellija, osumnjičen je da je silovao djevojku, odnosno izvršio obljubu nad nemoćnom osobom, koja je unuka svjetski poznatog muzičara. 

Omar i djevojka su bili zajedno na jednoj zabavi nakon čega je ona policiji prijavila da ju je napastvovao.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.