9.12.2022. 16:31
0
UN: Munira Subašić simbol borbe za sprečavanje genocida
Ujedinjene nacije danas su ponovo podsjetile koliko je bitno rano djelovanje na sprečavanju genocida.

Na Twitter nalogu Ujedinjenih nacija objavljena je poruka koja govori o tome, a kao simbol borbe protiv negiranja genocida, borbe za zaštitu žrtava i borbe da se genocid nigdje ne ponovi istaknuta je Munira Subašić, predsjednica Pokreta "Majke enklava Srebrenica i Žepa". 

"Sprečavanje genocida znači rano djelovanje. Moramo poštovati naše obećanje "nikada više". To dugujemo žrtvama prošlih genocida - i onima čije živote možemo spasiti u budućnosti", poruka je Ujedinjenih nacija. 

(A. Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.