14.12.2022. 10:44
0
Novi detalji bombaškog napada na nargila bar na Pofalićima: Jednu eksplozivnu napravu aktivirali u bašti, drugu na portalu
Snažna eksplozija odjeknula je jučer oko 3 sata ujutru u sarajevskom naselju Pofalići.

Od detonacije su oštećena stakla na ugostiteljskom objektu Hookah bar Square u ulici Kolodvorska.

MUP KS je jučer saopćio da su službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršili uviđaj na mjestu događaja na područje općine Novo Sarajevo, kojom prilikom je, prema preliminarnom nalazu ovlaštenog vještaka utvrđeno da se radi o aktiviranju nepoznate eksplozivne naprave koja je aktivirana na jednom ugostiteljskom objektu.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na objektu nastupila materijalna šteta.

Eksplozija u naselju Pofalići, uništen kafić

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj. Imajući u vidu da su pojedini mediji prenijeli vijest da se radilo o upotrebi raketnog bacača 'zolje', ovom prilikom naglašavamo, a shodno, do sada prikupljanim saznanjima i tragovima izvršenja krivičnih djela kvalifikovanih kao 'Izazivanje opće opasnosti' i 'Oštećenje tuđe stvari', da nisu tačni takvi navodi o navodnoj upotrebi 'zolje'", navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Na razbijenom portalu je primjetna bila rupa.

Podsjećamo, mediji su jučer prenijeli da je nepoznati počinilac ili počinioci ispalili projektil iz jednokratnog raketnog bacača, poznatog kao zolja.

Na mjestu događaja je jutros bilo primjetno veliki broj krhotina od stakla.

Novi detalji

U bombaškom napadu na ugostiteljski objekat "Square 48" u ulici Zmaja od Bosne u sarajevskom naselju Pofalići aktivirane su dvije ekplozivne naprave, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U saopćenju je precizirano da je nepoznata osoba ili više njih jednu eksplozivnu napravu aktivirala na podlozi u bašti, a drugu na portalu navedenog ugostiteljskog objekta.

"Tom prilikom uslijed djelovanja eksplozija došlo je do oštećenja unutar i oko objekta, dok povrijeđenih nije bilo", dodaje se u saopćenju MUP-a KS.

Treće aktiviranje eksplozivnih naprava u istom naselju u toku godine

U sarajevskom naselju Pofalići se u zadnje vrijeme bilježe brojna aktiviranja eksplozivnih naprava na ugostiteljske objekte. 

Sredinom februara bomba je bačena na kafić "Hill" u ulici Zahira Panjete.

Ponovo bačena bomba na kafić "Hill" na Pofalićima

Eksplozija se desila rano ujutru, a povrijeđenih na svu sreću nije bilo.

Isti kafić je bio na meti bombaškog napada i 29. augusta, ni tada nije bilo povrijeđenih.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.