15.12.2022. 21:31
0
Čović: Ohrabreni smo, iako to možda u ovom trenutku nismo zaslužili
Lider HDZ BiH Dragan Čović večeras je kratko prokomentarisao kandidatski status koji je danas zvanično dobila BiH na putu ka EU.

“Usitinu smo ohrabreni da svi napori koje ulažemo zadnjih nekoliko godina značili su jednu novu pruženu ruku, bez obzira koliko mi to u ovom trenutku možda nismo zaslužili”, kazao je Čović.

“Mi od 1.1. dobivamo Šengensku granicu, 1.000 kilometara granice sa Hrvatskom, ali isto tako jednaku pažnju treba napraviti prema Srbiji, Crnoj Gori. To su pravi prijatelji, pravi susjedi”, dodao je.

“Nijedno otvoreno pitanje ne bi smjelo ostati otvorenim u ovom mandatu od četiri godine sa našim susjedima. A to će biti pretpostavka za naš ubrzaniji put ka EU, da ne ostanemo na formalnom statusu”, smatra Čović, prenosi N1.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.