21.12.2022. 22:21
0
Sky rasturio i narkogrupu oca i sina: Bavili se neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga
Uhapšeni u akciji Fugitive Saša Rađević (47) i njegov sin Srđan (22), te njihovi sugrađani Dragan Popovac (52) i Stefan Trninić (29), kao i Vlatko Blažević (47) iz Travnika predati su jučer Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, gdje će biti saslušani.

Nakon toga će postupajući tužilac odlučiti o mjeri pritvora. Uhapšeni Bojan Čučak (32) je nakon ispitivanja u prostorijama policije pušten na slobodu.

Kako saznaje Oslobođenje, istragom je obuhvaćen bračni par Erceg, Željka i Dragan, te Dragan Gajić.

Za Ercegom, koji je u bjekstvu, još ranije je raspisana međunarodna Interpolova potjernica. Njegova supruga Željka je na izdržavanju zatvorske kazne, a Dragan Gajić se nalazi u pritvoru po rješenju Suda BiH. Supružnici Erceg su uhapšeni u akciji Vitorog, kada je zaplijenjeno oko 54 kilograma marihuane, 35 grama kokaina, te automatsko oružje i okviri s municijom. Erceg je priznao krivicu i sa republičkim tužilaštvom sklopio sporazum, te je osuđen na četiri i po godine zatvora, dok je njegova supruga osuđena na dvije godine. On je nakon toga pobjegao, a Željka je smještena u zatvor.

Ova grupa se tereti da se tokom 2020, 2021. i 2022. godine bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga. Njihovo hapšenje uslijedilo je nakon dešifrovanja poruka iz aplikacije Sky. Hapšenja su izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, PU Banja Luka, PU Gradiška i MUP-a Srednjobosanskog kantona.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.