28.12.2022. 15:41
0
Marić: Imenovanje Krišto pozitivan pomak, nova koalicija da nastavi trend
Imenovanje predsjedavajuće Vijeća ministara BiH dio je obećanja koje su predstavnici stranaka Osmorke, HDZ-a i SNSD-a dali prilikom potpisivanja sporazuma o zajedničkom djelovanju, da će vlast u BiH biti brzo formirana, kaže politička analitičarka Ivana Marić. Očekuje da ćemo vrlo brzo dobiti kompletno Vijeće ministara.

Time žele pokazati da ozbiljno misle ono što su i potpisali i da ovaj put neće biti odugovlačenja. Ja se ne sjećam da smo ikada dobili vlast, odnosno Vijeće ministara do Nove godine. To je nakon izbora u oktobru znalo trajati i 14 ili 16 mjeseci. Zato je ovo pozitivan pomak koji je u skladu s najavama iz nove koalicije i nadam se da će nastaviti taj trend – kaže Marić.

Osim evropskih integracija, dio prvog poglavlja u ekspozeu Borjane Krišto bio je i NATO put BiH, kojeg Marić smatra neupitnim.

- Ono što je najveća propaganda kojom se koristi Željko Komšić je da je on zaslužan za NATO put. U suštini, najveću zahvalu za naš napredak ka NATO-u BiH treba uputiti SNSD-u, čiji kadrovi su prije više od deset godina započeli taj put i stalno glasaju za to. Vidjeli ste da se usvojio i MAP, da se svake godine usvajao ANP. Neupitna je i SNSD-ova opredjeljenost za NATO, ali to njima služi za dobijanje glasova. Zato govore da su protiv a glasaju za NATO. Tako će biti i ovaj put, što ćemo vidjeti čim na dnevni red dođe usvajanje godišnjeg izvještaja – ističe Marić, prenosi avaz.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.