30.12.2022. 13:22
0
Potvrđena optužnica protiv četiri osobe zbog prodaje droge, među njima i policajac
Tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigla je optužnicu protiv četiri osobe zbog međunarodne prodaje droge.

Optuženi su Nikolić Miloš, rođen 1993. godine u općini Sokolac, suspendovani policijski službenik DKPT BiH, državljanin BiH, Lovrić Miroslav, rođen 1983. godine u Sarajevu, državljanin BiH, Lugonja Dalibor, rođenog 1980. godine u Sarajevu, ranije osuđivan, državljanin BiH, Hodo Jasmina, rođenog 1996. godine u Sarajevu, ranije osuđivan, državljanin BiH.

Optuženi Nikolić tereti se da je udružio grupu ljudi radi međunarodne prodaje opojne droge, kojoj grupi su pristupili optuženi Lovrić, Lugonja i Hodo. Navedena grupa je na području Sarajeva osobama iz Republike Hrvatske prodala opojnu drogu spid u količini od 5 kg, dok je nakon toga optuženi Nikolić sam na području Gradiške istim osobama prodao 10 kg opojne droge spid, sve za iznos od oko 16.000 eura i 8000 KM. 

Optuženi Nikolić je u vrijeme izvršenja navedenih krivičnih djela bio uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koje poslove nije obavljao zbog suspenzije.
 
Optuženi se terete da su počinili krivična djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. KZ BiH i Neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ BiH. Predloženo je i oduzimanje protivpravno stečene imovinske koristi od optuženih. 

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, koji je istu i potvrdio.


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.