31.12.2022. 16:58
2
Ivana Marić: Haris Zahiragić je populista, još se predstavlja kao patriota ili gazija
Politička analitičarka Ivana Marić prokomentarisala je inicijativu zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića.

Zahiragić je podnio inicijativu da Vlada Kantona Sarajevo finansira odbranu optuženih u slučaju “Dobrovoljačka”, zastupnici Trojke su to odbili, a Marićka za sve to govori kako je populizam i da su unaprijed znali da inicijativa neće proći i da se Zahiragić želi javnosti samo predstaviti kao patriota.

“Populizmu nikad kraja.

Zašto Zahiragić tek sad upućuje ovu inicijativu kad je tužba potvrđena još u maju ove godine?

Zašto SDA inicijativu upućuje Vladi KS gdje su opozicija, umjesto Vladi FBiH gdje su na vlasti? Ionako se Novalić hvali da su ostvarili rekordne prihode i da imaju novca za sve? Ili zašto inicijativu nisu uputili Vijeću ministara BiH jer se proces vodi pred Sudom BiH, a ne pred Kantonalnim sudom u Sarajevu?

Ali znaju oni da će to biti odbijeno pa da će se oni predstaviti kao patriote i “gazije”, a drugi kao izdajice naroda. Znaju oni da su ljudi već zaboravili da su upravo SDA i Bakir Izetbegović patriotski upropastili tužbu BiH protiv Srbije.


Ako im je zaista stalo do toga da pomognu optuženima, nek izdvoje novac od onih par miliona KM koje je SDA svake godine dobija iz budžeta.

Zanimljivo je da su Harisa podržali dežurni SDA-ovci iz drugih stranaka: Irfan Čengić (SDP), Nihad Uk (NS) i SBiH, napisala je Marićka.


(Admir O.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.