13.1.2023. 16:45
0
Prijavite se na prvi akreditovani coaching program u BiH
Dovesti coaching akademiju bila je moja vizija i misija jer zaista postoji ogromna potreba za razvojem coaching kulture u našoj zemlji, kaže Alisa Lingo.

Na prostoru Bosne i Hercegovine, prvi put, bit će organizovana akreditovana edukacija iz coachinga na radnom mjestu ili poslovnog cochinga. Ovu priliku za sve zainteresovane kandidate omogućuje sarajevski Golden Ratio Growth Centar u saradnji s Koučing centrom iz Srbije.

„Dovesti coaching akademiju u BiH bila je moja vizija i misija jer zaista postoji ogromna potreba za razvojem coaching kulture u našoj zemlji. Čak i velike kompanije vape za iskusnim kadrom koji će pomoći i olakšati na putu ostvarenja ciljeva, većeg profita i, ono što je vrlo važno, pozitivnog radnog okruženja.

Kao stil upravljanja, coaching je fokusiran na to da zaposleni preuzimaju odgovornost za svoj posao, jasno znaju šta se očekuje od njih i imaju resurse potrebne za ostvarenje ciljeva.

Jačanje coaching kulture vremenom dovodi do mjerljivih rezultata, a sam business coaching ima širok spektar djelovanja i reflektira se u zadovoljstvu na polju poslovnog djelovanja kao i u životu uopšte
“, kaže Alisa Lingo, certificirana Professional Business Coach i osnivačica Golden Ratio Growth Centar.

U coacingu fokus razgovora je uvijek izbor klijenta, dok je “posao” coacha da sluša, fokusira se na razgovor i naučenim, specifičnim pitanja pomaže klijentu da sam uvidi i pronađe odgovarajuće rješenje. Coaching je, pojednostavljeno, partnerstvo između klijenta i coacha.

Coach podržava ostvarenje rezultata svog klijenta bazirane na ciljevima koje klijent postavi.

Na edukaciji pod nazivom "Integrativna Konstruktivistička Koučing Diploma" (ICCD) polaznici će imati priliku da steknu 60h obuke, što im omogućava da postanu međunarodno priznati coachevi i vlasnici diplome priznate od strane ICF-a. Program otvara vrata njihovim angažmanima, ne samo u BiH nego i, na internacionalnom nivou.

Bilo da ste osoba koja želi postati coach, vlasnik biznisa koji želi poboljšati produktivnost zaposlenih ili menadžer koji želi unaprijediti svoje vještine rukovođenja, profesionalni coaching je siguran način za razvoj individualnog i organizacijskog potencijala. Kada u svojoj orgnizaciji imate menadžere koje poznaju coaching tehnike, to može dovesti do brojnih benefita kao što su:

-Povećanje zadovoljstva poslom i uključenosti kod zaposlenih
-Bolje radno postignuće zaposlenih
-Rast biznisa
-Povećana samoregulacija i samosvjesnost zaposlenih
-Bolja komunikacija i konstruktivnije davanje povratnih informacija
-Bolje vještine rukovođenja
-Efektivniji stres menadžment
-Efikasnije određivanje i postizanje ciljeva

ICCD program je dakle, za one koji žele naučiti vještine profesionalnog koučinga, te privatno ili u kontekstu organizacije, tim vještinama pomagati drugima da postignu svoj puni potencijal.

Prva edukacija i certifikacija za profesionalni coaching u formi modula koji traje tri mjeseca,
bit će održana u Sarajevu u terminima: 17. i 18. februara, 17. i 18. marta, te 21. i 22. aprila.
Polaznici edukacije ICCD program pratit će kombinovano – online i uživo, a sprovodit će ga
ICF akreditovani treneri i treneri Koučing centra.

Ako je ova akademija baš za vas informacije o besplatnim konsultacijama, predavačima,cijeni i upisu pornađite na ovom LINKU, kao i na LinkedIn i Instagram profilu Golden Ratio Growth Centra.


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.