17.1.2023. 8:29
0
"Niko nije naivan da misli da će sporazumom nestati 9. januar. Svjestan sam da gubim dio glasova zato što pokušavam da razgovaram i da se dogovaram"
Niko nije bio naivan i mislio da će potpisivanjem sporazuma o saradnji nestati 9. januar, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

Nikšić je pojasnio da ima bezbroj pitanja o kojima se ne slažu politički predstavnici Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, ali da ima i onih o kojima se može i treba razgovarati.

"Naravno da sam i ja svjestan da izgubim određeni broj glasova zato što pokušavam da razgovaram i da se dogovaram. Naravno da SDP gubi dio glasačkog tijela jer su naše liste multietničke. Mi želimo da članovi SDP u vlasti budu predstavnici svih konstitutivnih naroda i ostalih", izjavio je Nikšić gostujući na Una TV.

Predsjednik SDP BiH je dodao da ne može i ne želi se takmičiti ko je veći nacionalista, te da je on svoj patriotizam dokazivao kad je bilo vrijeme, kako je rekao, u vrijeme rata i agresije.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.