17.1.2023. 14:05
0
Krišto na poziv organizatora učestvuje na ovogodišnjem Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu
Novoimenovana predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto dobila je 5. januara službeni poziv za učestvovanje na Godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu.

Kako je potvrđeno Feni, ona će učestvovati u četvrtak, 19. siječnja, na posebnoj sesiji „Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu“ u okviru Godišnjeg sastanka Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), koji se održava od 16. do 20. januara.

“Godišnji sastanak Svjetskog ekonomskog foruma je upravo počeo u Davosu. Radujemo se razgovorima o raznim istaknutim pitanjima s globalnim liderima na Svjetskom ekonomskom forumu ove sedmice”, objavila je Krišto na svome Twitter profilu.

Na 1. hitnoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) potvrđena je Odluka Predsjedništva BiH o imenovanju Borjane Krišto za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH. Članak 9. stavak 4. Zakona o Vijeću ministara BiH definira status predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, dok članak 11. stavak 2. navedenog Zakona definira status predsjedavajuće u tehničkom mandatu.


(Admir O.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.