17.1.2023. 14:13
0
Tužilaštvo pristalo da se trojici osumnjičenih za napad na Ilidži odrede mjere zabrane, za ostalih sedam traže pritvor
FOTO: faktor
U Općinskom sudu u Sarajevu, pred sutkinjom za prethodno saslušanje Jasminom Sazdovski održano je ročište povodom prijedloga Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje pritvora za deset uhapšenih zbog nasilničkom ponašanja na dječijem turniru na Ilidži.

Nakon izjašnjenja odbrana osumnjičenih na današnjem ročištu, Tužilaštvo KS ostalo je pri stavu da je potrebno određivanje pritvora za sedam osumnjičenih, dok je za preostalih trojicu pristalo da im umjesto toga budu određene mjere zabrane.

Mjere zabrane podrazumijevale bi zabranu međusobnog sastajanja i komuniciranja sa ostalim osumnjičenim, te da se jednom sedmično javljaju nadležnoj policijskoj stanici.

NASILNIČKO PONAŠANJE

Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za osumnjičene zbog napada na Beograđane

Tužilaštvo KS ranije je saopćilo da je pritvor za osumnjičene zatražilo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjetimo, u subotu je grupa huligana u poslijepodnevnim satima upala u hotel na Ilidži gdje su bili smješteni roditelji dječaka iz Beograda koji su učestvovali na sportskom takmičenju.

Tom prilikom jednom roditelju su nanesene lakše povrede oštrim predmetom, prenosi Faktor.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.