20.1.2023. 15:32
3
Nanić poručio Izetbegoviću: Poštedi nas ličnih procjena ko je izdajnik. Tim procjenama nas dovodite u zabludu koje mogu izroditi posljedice
Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije, jučer je za Federalnu televiziju govorio o formiranju vlasti, Vijeću ministara, a govorio je i o tome za koga on smatra da u ovom trenutku izdaje državu i njene interese.

“Osam se stranaka ujedini pa padnu na četiri, pet i pogoduju jedni drugima u tome da se nešto isporuči Dodiku, Čoviću. Na podmukao način su četvrtog isporučili Dodiku. Uradili su sve ono radi čega su kritikovali SDA. Porušili su sve svoje principe, predat će potpuno ovu multietničku komponentu. To su te izdaje. A kad su izdaje u pitanju, Zakon o prebivalištu iz 2014. godine je sasvim sigurno izdaja povratnika u RS. Nikad više tu stvar nećemo popraviti. I sad kad čujete jednog predsjednika SDP-a koji kaže ma te njive nisu bitne, za državnu imovinu, za krucijalno važno stvar, onda vidite da on banalizuje, bagateliše jedan vrlo važan problem. Mi smo imali koaliciju sa SNSD-om i HDZ-om i u isto vrijeme mi smo se borili protiv njihovih politika. I zato su oni tako protiv SDA. Danas Tegeltija kaže da je nacionalni interes Srba, Bošnjaka i Hrvata izbaciti SDA. Jer mi smo se borili s njima, mi nismo dopuštali te stvari. Dodik je blokirao jer mi nismo željeli da izađemo u susret, da prodamo državu da bi koalicija funkcionisala. Ja sam sa Čovićem lične odnose pokvario zato što nisam mogao da dopustim neke stvari. Da se Izborni zakon na naopak način uradi. Na kraju je to uradio Schmidt. Od mene se očekivalo da uradim ono što je Schmidt uradio. I više od toga. Zato su možda neki stranci protiv mene”, rekao je Izetbegović.

Danas je Nijaz Nanić, brat heroja Izeta Nanića reagovao na Facebooku i poslao otvoreno pismo, kako kaže, “bivšem predsjedniku”.

“Jedna od najvećih blamaža kojom ste ponizili i postidjeli sve nas istinske patriota ove zemlje, a pod plaštom “borbe za BiH”, jeste vaša procjena uspješnosti i pokušaj provođenja revizije tužbe protiv Srbije.

Javno vam se obraćam sa molbom da nas poštedite vaših ličnih procjena, posebno o tome ko je izdajnik ove države, a ko to nije.

Za tako nešto ne može i ne smije biti kriterij pripadnosti stranci, a koji je kod vas očigledno jedino validan kriterij za donošenje gore navedene procjene.

Vi, sve nas, patriote ove države takvim Vašim izjavama i procjenama dovodite u zabludu iz koje se mogu izroditi ogromne i nesagledive posljedice.

Molim Vas, da prije svega, pospremite stvari u svojoj “kući” tj. da se u stranci SDA pozabavite onim kadrovima koji svojom ličnošću i karakterom nisu dostojni svega onogo što čini istinski patriotizam, poštenje i moral.

Time bi Vi, svima nama, patriotama ove države pokazali da se iskreno borite za istinske i prave vrijednosti, a posebno za one koje garantuju da žrtva naših poginuli boraca i ako Bog da šehida nije bila uzaludna.

Ponosni smo na sve ono što smo kao pripadnici Armije BiH uspjeli uraditi u borbi za BiH, za državu građana koji mogu da uživaju u odbranjenoj slobodi i posebno svome dostojanstvu.

Od Vas se traži da isto postupate i da nas ne dijelite na dobre i loše ovisno o tome kojoj stranci pripadamo”, napisao je Nanić.



(A. Balićevac)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.