25.1.2023. 14:38
0
SDA i DF poslani u opoziciju: Bosna i Hercegovina dobila novu državnu vlast
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj sjednici potvrdio je imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

Za je glasalo 23 zastupnika, protiv je bilo 19, a niko nije bio suzdržan. Bila je opća i entitetska većina.

Tako će Elmedin Konaković (NiP) biti ministar vanjskih poslova, Zoran Tegeltija (SNSD) ministar finansija i trezora,  Staša Košarac (SNSD) ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Davor Bunoza (HDZBiH) ministar pravde.

Edin Forto (Naša stranka) će biti novi ministar komunikacija i prometa, Dubravka Bošnjak (HDZBiH) ministrica civilnih poslova. Nenad Nešić (DNS) bit će ministar sigurnosti, a Zukan Helez (SDPBiH) ministar odbrane. Bošnjak iz RS Sevlid Hurtić (BH Zeleni) ministar je za ljudska prava i izbjeglice.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.