31.1.2023. 13:38
0
Zbog izbora u Vijeće ministara BiH: Konaković, Helez i Tegeltija podnijeli ostavke u Predstavničkom domu PS BiH, dodijeljeni zamjenski mandati
Centralna izborna komisija BiH danas je usvojila Prijedlog Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata delegatima u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije Bosne i Hercegovine.

U Klub Bošnjaka izabrani su Šefik Džaferović, Safet Softić, Dženan Đonlagić, Džemal Smajić i Kemal Ademović.

U Klub Hrvata izabrani su Dragan Čović, Marina Pendeš, Zdenko Ćosić, Zlatko Miletić i Ilija Cvitanović.

Danas su dodijeljeni i zamjenski mandati nakon što su ostavke podnijeli Zukan Helez i Zoran Tegeltija zbog izbora u Vijeće ministara BiH. 

Mandat u Predstavničkom domu PS BiH umjesto Heleza dodjeljuje se Ermini Salkičević-Dizdarević, a umjesto Tegeltije mandat preuzima Milorad Kojić. 

Elmedin Konaković podnio je ostavku na mandat u Predstavničkom domu PS BiH zbog izbora u Vijeće ministara. Mandat dobija Amel Mekić iz Naroda i pravde. 


(Patria/Aldina R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.