1.2.2023. 14:00
1
Najavljena prva sjednica Vijeća ministara BiH
U Sarajevu će sutra biti održana prva sjednica novog saziva Vijeća ministara kojim predsjedava HDZ-ova Borjana Krišto.

Na dnevnom redu su uglavnom prijedlozi odluka o imenovanjima. 

Tako će prva tačka biti Prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za unutrašnju politiku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. 

Vijeće ministara sutra će odlučivati i o Prijedlogu odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za ekonomiju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, te o Prijedlogu zaključka o imenovanju predstavnika Bosne i Hercegovine u međunarodnim finansijskim institucijama (Svjetska banka, Međunarodni monetarni fond, Evropska banka za obnovu i razvoj).

Novi državni ministri odlučivat će i o o broju primjeraka i načinu dostave materijala u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

Na kraju sjednice bit će razmatrana i Informacija o Rješenju upravnog inspektora kojim je Agenciji za državnu službu Bosne i Hercegovine naložena mjera. 


(Patria/Aldina R.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.