9.2.2023. 8:44
0
Bosanac protjeran iz Njemačke: Promijenio ime, ali mu ni to nije pomoglo da ga ne privedu
Uprkos zabrani ulaska u Njemačku, koja je na snazi još od 2003. godine, bh. državljanin, koji je u Hamburgu osuđen zbog likvidacije, juče je ponovo lišen slobode u ovoj zemlji.

Štaviše, on je čak promijenio i ime, ali mu to nije pomoglo da ga njemačke vlasti odmah identifikuju i privedu.

On je juče lišen slobode na aerodromu u Kelnu odakle je planirao da odleti za Beč. Zbog kršenja zabrane, sada ga čeka višegodišnja zatvorska kazna.

Naime, on je 1996. godine u sudu u Hamburgu osuđen na 14 godina zbog likvidacije radnog kolege. Nakon što je 2003. godine odslužio polovinu kazne, deportovan je u Bosnu i Hercegovinu i izrečena mu doživotna zabrana ulaska u Njemačku.

Upravo zbog ovog kršenja zabrane ulaska, sada će morati da odsluži preostalu kaznu od 6,5 godina zatvora, tj. kako mediji prenose, njemu je ostalo još 2399 dana zatvorske kazne. Već je prebačen u pritvorsku jedinicu gdje čeka dalju proceduru pišu Nezavisne.
 

Njemačka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.