15.2.2023. 19:24
0
Čengić pozdravio kandidaturu Uka, ali zamjera što je SDP olako prepustio poziciju premijera KS
Zastupnik SDP BiH u Skupštini KS Irfan Čengić pozdravio je odluku Naše stranke da za premijera KS predloži Nihada Uka, zastupnika u Skupštini KS i generalnog sekretara Naše stranke.

"Ima izborni legitimitet jer je izabran u SKS, političko iskustvo jer 12 godina uspješno sarađujemo, nadam se da će sastaviti kvalitetnu Vladu", naveo je Čengić. 

Inače, Čengić je bio jedan od najglasnijih političara u KS koji je pozivao da se za premijera ponudi kandidat koji ima legitimitet smatrajući da ta pozicija treba pripasti SDP-u. 

U komentarima su neki ipak drugačijeg mišljenja pa su Čengiću napisali da je bilo vrijeme da Adnan Šteta (SDP) preuzme tu poziciju.

"Slažem se da je pozicija premijera trebala pripasti SDP-u slažem se i da bi Šteta bio dobar premijer KS. Ali ne pregovaram ja, to je pitanje za one koji dogovaraju ovakve raspodjele. A u NS pored Sabine, nemaju adekvatnijeg kandidata od Nihada", napisao je Čengić. 

Neki drugi su istakli da Čengić ima više glasova od Uka i da je mogao i on biti premijer. 

"Već sam odgovarao na to pitanje, svjestan sam podrške koju u narodu imam, ali i straha od mene u stranci jer ne trpim lažne autoritete. Dakle nisam podoban, a i svakako SDP je prepustio tu poziciju. On je čak najavio neke poteze za nekoliko mjeseci. 

(A. Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.