27.2.2023. 11:54
0
Nastavak suđenja Dudakoviću i drugima: Svjedoči mitropolit Hrizostom
Pred Sudom BiH danas se nastavlja proces protiv Atifa Dudakovića i drugih, a trebao bi svjedočiti, kao svjedok Tužilaštva BiH mitropolit Hrizostom, nezvanično je potvrđeno za Patriju.


Podsjećamo nedavno je objavljen snimak iz 1994. godine u kojem govori Hrizostom.

"Mi želimo da se oslobodi cijeli Bihać od okupacije. Mi se moramo založiti da se opština Bihać potpuno oslobodi od islamskih fundamentalista, znači 5. korpusa. Narod koji tamo ima, neka ostane, ali se mora radikalno promijeniti”, kazao je u decembru 1994. godine mitropolit Hrizostom.

Inače, osim generala Dudakovića, optuženo je još 11 pripadnika Armije Republike BiH kojih se sumnjiči za zločine protiv čovječnosti počinjene na području općina Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa i Sanski Most te okolnih sela. 


(Patria/Aldina R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.