2.3.2023. 9:43
0
Kome smeta Selimović: Tjeraju ga zbog Skya, ko je povezan s narkokartelima!?
Nezavisni odbor Skupštine KS ocijenio je "nezadovoljavajućim" prošlogodišnji rad komesara Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Nusreta Selimovića.

Ministar Admir Katica dobio je ovaj izvještaj i najavio da će Vlada KS o ostavci raspravljati danas.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić ranije je izrekao brojne kritike na račun Selimovića, optužujući ga, između ostalog, za narušavanje sigurnosnog sistema u KS.

Ipak, prema pouzdanim informacijama „Avaza“, stvarni razlozi za uklanjanje Selimovića nemaju veze ni s godinama staža, koje su najednom promijenjene, ni s lošim radom, nego su mnogo dublje prirode.

Naime, još od početka svog mandata Selimović je pao u nemilost pojedinaca iz kantonalne trojke zbog odbijanja da bude poslušnik ministra unutrašnjih poslova i predsjedavajućeg Skupštine i slijepo provodi njihove direktive, od kojih su se neke kosile sa zakonskim procedurama.

Ipak, stvar je kulminirala istragama u vezi sa Sky aplikacijom, odnosno trgovinom drogom, biznisom čija se vrijednost u BiH mjeri u milijardama maraka. Upravo je MUP KS, sa Selimovićem na čelu, bio okosnica ovih istraga, s obzirom na to da su prvi dobivali podatke od EUROPOL-a i dalje koordinirali saradnju s drugim policijskim agencijama u zemlji.

Prema izvorima koje navodi Avaz, a  koju su upućeni u istragu, dosadašnja hapšenja samo su vrh ledenog brijega, a narkoveze u Sarajevu i BiH vode i do vrha pravosuđa, ali i politike, uključujući nekoliko stranaka.

Ovo je dovelo do panike kod pojedinaca i u novoj vladajućoj strukturi u KS, koja pod svaku cijenu želi zaustaviti istrage u vezi s aplikacijom Sky ili barem spriječiti da se dođe do imena koja su povezana s njima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.