9.3.2023. 8:22
1
Nevjerovatno izlaganje Muharema Bazdulja: "Zapad koristi Ukrajinu kao topovsko meso"
Ovo jeste politički sukob zapada i Rusije nuklearne velesile, pri čemu politički zapad koristi Ukrajinu kao topovsko meso, naoružavajući je konvencionalnim oružjem, kazao je književnik i novinar Muharem Bazdulj za BNTV, navodeći kao potencijalnu opasnost upotrebu nuklearnog oružja, ukoliko rat ne bude mogao biti dobijen.

Opasnost je ako nuklearna sila bude na rubu poraza, jer dok nuklearna sila pobjeđuje, šta će joj nuklearno oružje ako pobjeđuje konvencionalnim. U globalnom smislu najopasniji ishod ovog rata je poraz Rusije, to je najopasaniji ishod ovog rata, jer Putin nema šta da izgubi. Meni se čini da je jedina situacija u kojoj bi Rusija iskoristila nuklearno oružje, jeste situacija kao što je rekao Luj XVI “poslije mene potop” - kaže Bazdulj.

Slanje oružja

Bazdulj je kritikovao slanje oružja Ukrajini sa zapada, kazavši da „politički zapad koristi Ukrajinu kao topovsko meso.“

Spominjao je NATO bombardovanje SR Jugoslavije, govoreći o ratu protiv nuklearne sile.

- U ovih godinu i više dana, srpska vanjska politika pokazala je neobičnu zrelost, kazao je Bazdulj, dodajući da Srbija ne treba vezati svoj brod za Rusiju.

- Najopasniji ishod ovog rata je da Putin izgubi - kazao je Bazdulj.

Nema potpunog poraza Ukrajine

Ovaj rat ne može da završi potpunim porazom Ukrajine, padom Kijeva, ni ukrajinskim zauzimanjem Luganjska i Donjecka.

- Što bi Rusi više napredovali to bi Poljaci ostatak Ukrajine više smatrali svojim - mišljenja je Bazdulj.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.