9.3.2023. 20:23
2
Dodika pitali šta ako novinar nema da plati kaznu za klevetu i zna li kolike su plate novinarima: "Izvolite pa platite"
- Nakon sastanka vladajuće koalicije poručeno je da je koalicija jedinstvena po pitanju uvođenja klevete i uvrede u Krivični zakonik RS. Dodik je ovom prilikom osuo svoje otrovne strelice protiv BN TV.

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da zakon nije usmjeren protiv novinara.

On je osudio oštećenje privatne imovine dva banjalučka novinara.

"Dotična gospoda se uplela sa pojedincima koje su klevetali, pa sad mi njih moramo da branimo. Sada hoće da naprave spektakl neki. Žao mi je uznemiravanja njihove djece", kazao je Dodik.

Dodik se i ovaj put osvrnuo na BN televiziju, koja mu je "krivac za sve"

"Kada BN iznosi laži i neistine njih ćete zaštititi, a mene i ove političare nećete ni kada govorimo istinu", dodao je.

I ovaj put Uređivački kolegij odbacuje Dodikove optužbe i poručuje mu da će BN TV i dalje nastaviti da radi profesionalno i objektivno. "Njegove optužbe nas neće uplašiti", saopštio je Uređivački kolegij BN TV.

Kada su u pitanju predviđene kazne za klevetu, rekao je da nisu predviđene zatvorske kazne, na šta su se osvrnuli novinari pitanjem - šta kada novinar ne moze da plati kaznu i da li zna kolike su novinarske plate.

Na sta je Dodik odgovorio, izvolite pa platite - navode iz BN TV.

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.