28.3.2023. 21:13
0
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ima nove dokaze protiv Admira Arnautovića Šmrka: "Kupuje skupocjena vozila, satove, te druge predmete"
Istraga protiv Admira Arnautovića Šmrka, kojeg Tužilaštvo BiH sumnjiči za organizirani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teške povrede, bit će proširena, saznaje "Avaz".

Šmrk je u pritvoru u Vojkovićima od septembra prošle godine, tačnije već šest mjeseci.

Sud BiH je nedavno prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH da se Šmrku produži pritvor za još tri mjeseca, tačnije do 20. juna.

Šmrk je uhapšen u sklopu istrage o aplikaciji Sky, a on i članovi njegove grupe imali su zaštićene kodove kako bi dogovarali kriminalne aktivnosti, tvrdi Tužilaštvo BiH. 

Prema dokumentima Tužilaštva BiH koji su u posjedu „Avaza“, tužioci imaju nove dokaze protiv Šmrka. Konkretno, stigao je novi izvještaj MUP-a KS od 8. marta ove godine koji se odnosi na raspakovane Sky kodove.

Osim toga, Tužilaštvo vjeruje da prijavljeni prihodi Šmrka upućuju na to da imovina koju posjeduje ne potječe iz legalnih izvora. To pravdaju Sky komunikacijama iz kojih se vidi da "osumnjičeni kupuje skupocjena vozila, satove te druge predmete velike količine“.

Također, Tužilaštvo, kada je u pitanju Šmrkova imovina, ima dopunu Sky analize od 17. oktobra prošle godine.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.