28.3.2023. 21:21
1
Dodik uručio ključeve raseljenim, nije pomenuo ko je dao novac pa ga iz Delegacije EU-a na zanimljiv način podsjetili
Predsjednik RS-a Milorad Dodik, predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković dodijelili su danas ključeve 50 stanova za izbjeglice i raseljene osobe u banjalučkom naselju Ada gdje je u okviru Regionalnog stambenog programa izgrađena zgrada vrijednosti od oko 2,9 miliona KM.

Nakon što je Dodik na svom Twitter profilu objavio da vjeruje da će sada ove porodice konačno imati siguran i pristojan život nakon višegodišnjeg čekanja, te nakon što se zahvalio "svima koji su pomogli u ovom programu", na zanimljiv način se nadovezala Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Podijelili su Dodikovu objavu i podsjetili su ga ko je finansirao projekat, s obzirom na to da on to nije spomenuo.

- Regionalni stambeni program pomaže da se osigura da hiljade raseljenih osoba imaju mjesto koje mogu nazvati domom. Od 294 miliona eura dodijeljenih za Regionalni stambeni program, Evropska komisija je osigurala 81 posto. Države članice Evropske unije i drugi međunarodni donatori su osigurali ostatak.

(To su) stvari koje danas možda niste čuli - naveli su iz Delegacije EU u BiH u objavi na Twitteru.


Među donatorima je i SAD. Prije nekoliko dana je Vlada RS-a odlučila da na poziv Milorada Dodika prekine saradnju sa američkom i britanskom ambasadom u Bosni i Hercegovini.

(Ajdin B.)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.