30.3.2023. 13:41
0
Bećirović i Komšić uputili podršku Đukanoviću
Članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić su uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Crnoj Gori poslali poruku podrške kandidatu Demokratske partije socijalista (DPS) Mili Đukanoviću.


"Nije svejedno šta ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete izbor napraviti. Mi našu Bosnu i Hercegovinu nikada nećemo izdati. Nemojte ni vi Crnu Goru. Nemojte izdati pretke, nemojte izdati historiju, čuvajte državu", kazao je Bećirović.

Istakao je da Crna Gora i BiH spadaju u red najstarijih država u jugoistočnoj Evropi, te naglasio da kao člana Predsjedništva države Bosne i Hercegovine njegova i ljudska i politička obaveza da podrži snage koje se bore za očuvanje nezavisne Crne Gore.

"Ja sam čovjek koji ima stav jasan i glasan, precizan i nedvosmislen. Bezrezervno podržam ljude koji se bore za nezavisnu Crnu Goru. Predsjednik Milo Đukanović je dokazani borac za crnogorsku državu i prijatelj Bosne i Hercegovine. Naše dvije države su ugrođene od istog velikodržavlja. Nemojte dozvoliti da Crnu Goru pokore protagonisti velikodržavlja. Pokažite da multietnička i antifašistička Crna Gora je u najboljem interesu i Crne Gore i cijele regije i cijele Evrope. Čuvajte antifašističku i mutietničku Crnu Goru", poručio je.

Bećirović je pozvao je građane da u nedjelju izađu na izbore i da time spasu svoju domovinu.

"U nedjelju pokažite hrabrost i čojstvo. Neka vječno živi Crna Gora. Neka vječno živi Bosna i Hercegovina. Neka vječno živi savezništvo države Bosne i Hercegovine i države Crne Gore”, zaključio je Bećirović.

Podrška predsjedniku Crne Gore i predsjedničkom kandidatu DPS-a Milu Đukanoviću došla je od člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, saopšteno je iz DPS-a.

Komšić je na početku svog obraćanja istakao prijateljske odnose koje ima sa predsjednikom Đukanovićem godinama.

“Sa aspekta interesa Bosne i Hercegovine takođe, jer je činjenica da je gospodin Đukanović i kao premijer i kao predsjednik Crne Gore učinio sve da odnosi naše dvije zemlje budu izuzetno prijateljski, da napreduju svakim danom. Kao što je isto tako činjenica da u toku njegovog mandata bilo premijerskog, bilo predsjedničkog Bosna i Hercegovina i Crna Gora nisu imale nikakvih otvorenih pitanja. I sa te tačke gledišta ja samo mogu reći da bih želio da se takva politika nastavi i u buduće”, poručio je član Predsjedništva BiH. 


(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.