31.3.2023. 17:18
0
SIPA uhapsila jednu osobu za kojim je Interpol raspisao potjernicu
FOTO: Ilustracija
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u petak na području Banje Luke uhapsili jednu osobu po međunarodnoj Interpolovoj potjernici.

Međunarodnu potjernicu je raspisao NCB Interpol Zagreb s ciljem hapšenja i izručenja navedenog lica u Republiku Hrvatsku. Lice lišeno slobode se od strane Interpola Zagreb potražuje radi krivičnog gonjenja za krivično djelo „nezakonit ulazak, kretanje ili boravak na teritoriji Republike Hrvatske“ iz člana 326. stav (1) u vezi sa čl. 329. i 52. Krivičnog zakona Republike Hrvatske.

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e – operativni tim „Fast“ locirali su navedenu osobu na području Banje Luke nakon čega je lišeno slobode i privedeno u prostorije SIPA-e.

Lice lišeno slobode će u zakonskom roku biti predato Sudu Bosne i Hercegovine.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.