1.4.2023. 14:12
0
Otvoren stečaj u najstarijoj građevinskoj kompaniji u BiH
Općinski sud u Sarajevu, i to stečajni sudija Nebojša Joksimović, donio je jučer rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad kompanijom GP "ŽGP" d.d. Sarajevo.

Za stečajnog upravnika imenovan je Besim Hamidović, piše BiznisInfo.ba. Nalaže se stečajnom dužniku i trećim licima da stečajnom upravniku predaju u posjed imovinu i dokumentaciju stečajnog dužnika koja je u njihovom posjedu. Ročište za ispitivanje prijava potraživanja zakazano je za 26. juni 2023.

Podsjetimo, u septembru je ovome sudu podnijet prijedlog za pokretanje stečajnog postupka. U prijedlogu je navedeno da su predlagači bili uposlenici u GP "ŽGP" d.d. Sarajevo.

ŽGP je najstarija građevinska kompanija u BiH, a nakon rata je privatizovana, navodi Biznisinfo.  



(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.