4.4.2023. 13:54
0
Tragedija u Brčkom: Dječak preminuo nakon što je pogođen iz vazdušne puške, policija istražuje slučaj
Velika tragedija dogodila se sinoć u brčanskom naselju Ilićka gdje je teško ranjen 15-godišnji dječak, koji je kasnije podlegao povredama na operacionom stolu.

Zvanično iz Policije Brčko distrikta samo su kratko saopćili da su informacije o tragičnom događaju dobili iz Hitne službe brčanske Bolnice.

- Sinoć u 19 sati i 51 minut iz službe Hitne medicinske pomoći policiji je prijavljen događaj u naselju Ilićka, čiji su akteri maloljetna lica, a koji je za posljedice imao tragičan ishod. O primijenjenoj prijavi i njenom sadržaju upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Distrikta pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne mjere i radnje - istakla je portparol brčanske policije Dževida Hukičević, dodavši da zbog osjetljivosti istrage u ovom trenutku nisu u mogućnosti saopćavati više detalja.

Samir Beganović, sekretar Tužilaštva Brčko distrikta je kazao da je ovo tužilaštvo obaviješteno o događaju te u saradnji s Policijom Brčko distrikta intenzivno preduzima potrebne mjere i radnje kako bi utvrdilo sve relevantne okolnosti stradanja maloljetnika.

- Pod nadzorom dežurnog tužioca izvršen je uviđaj, izuzeti su predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem toku postupka, a također, naređeno je izvođenje obdukcije i obavljanje drugih vještačenja kako bi se nesumnjivo utvrdio način nanošenja povreda i uzrok smrti stradalog. U cilju zaštite interesa postupka, u ovom momentu, ne možemo objaviti više informacija o samom događaju - rekao je Beganović.

Kako nezvanično saznaje Hit televizija, pod još nerazjašnjenim okolnostima došlo je do ustrela vazdušnom puškom. Nakon što je slučaj prijavljen policiji i Medicinskom centru dječak je prevezen na odjeljenje hirurgije, gdje je pokušana reanimacija.

Prema riječima hirurga Darka Lazića dječak je dovezen sa prostrelom donjeg dijela srca, a projektil nepoznatog porijekla oštetio je plućno krilo.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.