16.4.2023. 20:47
0
Stigli i Komšić i Efendić: Općina Novi Grad Sarajevo sa više od hiljadu boraca, veterana obilježila Dan Armije RBiH
Općina Novi Grad Sarajevo obilježila je Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine – 15. april i 31. godišnjicu njenog formiranja, uz prigodan program i druženje s borcima, veteranima, pripadnicima novogradskih i drugih ratnih brigada i MUP-a RBiH, ženama borcima, ratnim vojnim invalidima, članovima porodica šehida i poginulih boraca Armije RBiH, civilnim žrtvama rata, armijskim generalima, te brojnim gostima iz društvenog i javnog života.

Manifestacija obilježavanja jednog od najznačajnijih datuma u historiji BiH održana je u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin”, gdje je uz kulturno-zabavni program priređen i iftar za više od 1.000 boraca i gostiju.

“Bila je to prilika da se podsjetimo kako se Armija RBiH hrabro i junački suprotstavila namjerama onih koji su željeli uništiti ovaj grad i ovu zemlju, da se sjetimo najhrabrijih sinova i kćeri BiH, koji su svoje živote položili za slobodu u kojoj mi danas živimo, odamo im počast, iskažemo poštovanje i zahvalnost za ono što su učinili za samostalnu, suverenu i nezavisnu BiH”, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Obilježavanju je prisustvovao i član Predsjedništva BiH, bivši pripadnik 101. motorizovane brigade i Zlatni ljiljan, Željko Komšić, sa šefom kabineta Feridom Mušićem i savjetnikom Sifetom Podžićem, te Goran Behmen, savjetnik člana Predsjedništva Denisa Bećirovića za vanjsku politiku, kao i predstavnici federalnog i kantonalnog nivoa vlasti, Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, direktori obrazovnih ustanova i gosti iz drugih brigada.

Prisutnima su se obratili pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za boračka pitanja Tajib Delalić i ratni komandant Petog korpusa Armije Republike BiH, general Atif Dudaković.

Voditelj manifestacije bio je bosanskohercegovački glumac Adnan Hasković, koji je za ovu priliku, interpretirao odlomke iz knjige “Ruhani i šejtani inspiracija”, jednog od najvećih književnika i umjetnika u historiji naše domovine, Nedžada Ibrišimovića, koje je napisao u čast borcima Armije Republike BiH – navodi se u saopćenju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.