19.4.2023. 17:47
0
Ryanair u završnoj fazi pregovora s još jednim aerodromom u BiH
Ryanair, vodeća evropska niskotarifna kompanija, pokazuje ozbiljan interes za tržište BiH.

Generalni direktor Aerodroma Mostar Ivan Ljubić rekao je da pregovori s Ryanairom o letovima za ovaj grad ulaze u završnu fazu.

Govoreći na promociji nadolazećih letova Croatia Airlinesa Zagreb – Mostar, Ljubić je istaknuo: 

- Dobijamo letove Croatia Airlinesa, pregovaramo o partnerstvu s grčkim prevoznikom, a u završnoj smo fazi pregovora s Ryanairom.

Ryanair i Aerodrom Mostar razgovarali su o mogućim letovima u nekoliko navrata od 2012. Aerodrom Mostar opslužio je 39 putnika tokom prvog kvartala 2023., s pet putnika u januaru, trideset u februaru i četiri u martu, izvijestio je Ex-Yu Aviation News.

BiznisInfo.ba podsjeća da Ryanair već veoma uspješno obavlja letove iz Banje Luke, ali da je najavio, barem privremeno, obustavljanje letova iz Tuzle. Paralelno, kompanija pregovara i sa Aerodromom Sarajevo o uspostavljanju letova, kako je ranije saopšteno.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.