5.5.2023. 11:39
0
Nakon tragičnih događaja u Srbiji: MUP RS-a uputio poziv građanima
Ministarstvo unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska poziva građane da prijave bilo kakvo saznanje o eventualnim mogućim situacijama koje bi mogle postati sigurnosne prijetnje.

Razlog poziva je pravovremeno reagovanje na iste, saopćeno je iz MUP-a RS.

- Ove informacije mogu se prijaviti pozivom na broj telefona 122 ili u policijskoj stanici, navodi se u saopćenju koje je uslijedilo nakon vanrednog kolegija koji je organizovao ministar unutrašnjih poslova RS-a Siniša Karan, a povodom realizacije zaključaka sa jučerašnje Prve vanredne sjednice Vlade.

Kolegiju su prisustvovali direktor policije RS Siniša Kostrešević i načelnici operativnih uprava Ministarstva u sjedištu.

- Na kolegiju je analizirana problematika koja je u vezi sa tragičnim događajima u Srbiji, a odnosi se na Republiku Srpsku, kao i same aktivnosti MUP-a na tom polju, ističu.

Ovom prilikom donesen je zaključak o formiranju radne grupe koja će napraviti konkretan akcioni plan i biti zadužena za realizaciju, a tiče se aktivnosti policijskih službenika u školama, ali i aktivnosti koje se odnose na kontrolu držanja i nošenja oružja.

- Samo zajedničkim koordinisanim djelovanjem sa nadležnim institucijama, ali i roditeljima i učenicima može se uspješno preventivno djelovati, navode iz MUP-a RS.


(Admir O.)

RSMUP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.