11.5.2023. 13:29
0
"Viber ostavka Hadžihafizbegovića jeftini populizam. Podnio je u trenutku dogovorenog unosnog angažmana u Hrvatskoj"
Povodom javnog istupa člana Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Emira Hadžihafizbegovića, u medijima u vezi sa ostavkom na mjesto člana Upravnog odbora i spominjanja imena kolega iz UO, predsjednik UO Fondacije Antonio Beus se oglasio.

"Obzirom na prozivku kolege iz Upravnog Odbora Fondacije za kinematografiju FBIH,  Emira Hadžihafizbegovića osječam se obaveznim izreći par fakata:
 
Ovo je  prvi put da komentiram javne prozivke, čija je funkcija  samopromocija i  dnevnopolitičko uveseljavanje svekolikog puka, jednom riječju „jeftini populizam“.

Nama, kao profesionalcima rad Fondacije za kinematografiju mora biti primarni interes. Suradnja sa ministarstvom i projekti koje uz potporu ministarstva realiziramo su okvir našeg djelovanja. Dosadašnjim radom smo to i dokazali. Koliko znam, to su stavovi i aktualne ministrice.

Smatram da Viber ostavka nije ostavka, jer zna se kako se ostavka podnosi. Naglašavam:  Ova Viber ostavka je jednokratni politički pamflet namijenjen osobnoj samopromociji.

Pri tome moramo znati da se ostavka podnosi u trenutku dogovorenog višegodišnjeg, unosnog ,poslovnog angažmana u Republici Hrvatskoj.

Dok u Fondaciju za Kinematografiju ne stigne zvanična ostavka, ako je uopće bude, ne namjeravam javno polemizirati na ovu temu", navodi se u reakciji Beusa.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.