16.5.2023. 8:59
1
Hadžići oplakuju smrt dvojice sugrađana, za povrijeđenog nastavnika hitan apel za doniranje krvi
Nakon što su u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći na M-17 između Žepča i Zenice poginuli direktor Srednjoškolskog centra Hadžići Selver Ejubović i maturant ove škole Amor Kuldija, u nesreći je teško povrijeđen i nastavnik Admir Bašić, koji se trenutno nalazi u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

Kako su brojne njegove kolege i prijatelji objavili na društvenim mrežama, upućen je hitan apel za doniranje krvi grupe A+, koju je u Službi za transfuziologiju Kantonalne bolnice Zenica moguće donirati danas od jutarnjih sati, prenosi Faktor.


U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u 13.35 sati na magistralnom putu M-17, u mjestu Brezovo Polje, poginuli su 63-godišnji Selver Ejubović iz Pazarića, direktor Srednjoškolskog centra Hadžići, i 20-godišnji Amor Kuldija.

U MUP-u ZDK je potvrđeno da su u nesreći poginule dvije osobe s područja Hadžića, čije inicijale su saopćili. Prema njihovim informacijama, na mjestu događaja je poginuo S. E. (1960), dok je A. K. (2003) podlegao povredama u bolnici u Zenici. U zeničku bolnicu s teškim povredama nakon nesreće dovezen je A. B. (1981.).

Vijest o smrti dvojice sugrađana objavljena je na Facebook stranici OŠ "6. mart" Hadžići.

- Tužne vijesti ne biraju ni vrijeme ni mjesto. Zatekla nas je vijest da su na bolji svijet preselili naši sugrađani Selver Ejubović, direktor Srednjoškolskog centra Hadžići, i učenik Amor Kuldija. Porodici, prijateljima i kolegama želimo snagu u ovim teškim trenucima i upućujemo izraze saučešća. Uposlenici JU OŠ "6. mart" Hadžići - objavljeno je na Facebook stranici ove škole.

Odlukom Školskog odbora, JU Srednjoškolski centar Hadžići, čiji je direktor bio poginuli Ejubović, današnji dan proglasio je nenastavnim.

Vijest o pogibiji Selvera Ejubovića objavljena je i na Facebook stranici 109. brdske brigade ARBiH.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.