23.5.2023. 15:48
0
Akcija "Kalibar": Oduzeto oružje u Laktašima i Milićima
Pripadnici Policijske stanice Laktaši u okviru operativne akcije kodnog naziva "Kalibar" uhapsili su M. M. iz Laktaša od kojeg su oduzeti puška, djelovi automatskog vojnog oružja kao i municija.

U odvojenim aktivnostima od M. M. iz Milića oduzeli su puške, pištolj, bombu i municiju.

Laktašanina su u ponedjeljak uhapsili službenici PS Laktaši, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"Policajci su operativnim radom došli do saznanja da navedena osoba posjeduje naoružanje, čije držanje, odnosno posjedovanje građanima nije dozvoljeno. Tokom kriminalističke obrade, od navedene osobe uz potvrdu je oduzeta puška nepoznate marke, devet različitih djelova automatskog vojnog oružja i municija", navode iz PU Banja Luka.

Također i od M. M. iz Milića oduzeta je lovačka puška, ručna bomba, pištolj sa dva okvira, 72 metka za pištolj, 33 metka za lovačku pušku i 30 metaka za vojnu automatsku pušku.

Policija mu je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Vlasenici policija pretresla kuću i pomoćne objekte i tom prilikom pronašli su veću količinu oružja.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.