24.5.2023. 15:01
0
Zavodu za planiranje razvoja KS ministar Šteta predstavio plan saobraćajne infrastrukture
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, zajedno sa pomoćnicima Tarikom Bašovićem i Muamerom Kukanom i direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem, održao je sastanak s direktorom Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Farukom Muharemovićem i saradnicima.

Tema sastanka je bio razvoj Sarajeva, kao i aktuelna priprema dokumenta Osnovna koncepcija novog Urbanističkog plana za urbano područje Sarajeva za period 2016-2036. godine.

Na sastanku su predstavnicima Zavoda predstavljeni planovi i aktivnosti Ministarstva u razvijanju saobraćajne infrastrukture.

Poseban fokus stavljen je na razvoj i izgradnju novih saobraćajnica, kao i proširenja tramvajske pruge.

Također, predložene su i lokacije za terminale javnog prevoza i sistema PARK&RIDE u prigradskim, ali i lokacije garaža u gradskim općinama.

Neki od projekata su također vertikalni transport, kao i uvezivanje željezničke i tramvajske pruge.

Ministarstvo saobraćaja će u narednom periodu dostaviti Zavodu sve potrebno, kako bi se mogle realizovati sve aktivnosti potrebne za planiranje.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.