31.5.2023. 16:45
0
Poplave ugrozile domaćinstva u Brčko distriktu, putne komunikacije prohodne
Kiša koja danima pada, tokom jučerašnjeg dana i noćas ugrozila je na desetke domaćinstava u južnom dijelu Brčko distrikta usljed izlijevanja iz korita rijeka Brke, Zovičice i drugih manjih rječica i potoka u podmajevičkom kraju.

Koordinator za krizne situacije u Odjelu za javnu sigurnost Mirsad Hasanbašić potvrdio je da je u noćnim i jutarnjim satima došlo do izlijevanja rijeke Brke u naseljima Palanka i Brka, a poplavljene su kuće, pomoćni objekti, dvorišta i pristupni putevi.

Hasanbašić je kazao da su se usljed padavina aktivirala dva nova klizišta - u Repinom Brdu jedan pomoćni objekat se urušio, dok je stambeni objekat ugrožen, a u Šatorovićima je srušen potporni zid na privatnoj parceli s tendencijom ugrožavanja stambenog objekta.

Na sreću do sada nije bilo ugrožavanja ljudskih života na poplavljenim područjima, a sve putne komunikacije na području Brčko distrikta BiH su prohodne.


(Admir O.)

Poplave
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.